Ziarul personal Octavian Andronic
10 Dec 2023 - 13:21
Home Punctul pe Y ANDOgrafia zilei Foto EXPO

Ultimele postări pentru: 
> Punctul pe Y
> ANDOgrafia zilei
(dată curentă)

EXPOZIȚII 

ANDO - 100% Centenar

 Nou !!! 

Inedit 

Gura lumii 

Meandrele concretului 

"Nu sunt prea bună la săruturi lungi, pentru că trebuie să trag aer în piept!"

-- Alexandra Dinu, ex Mutu

Sectiune diverse... 
Adauga o opinie

Cautare ZP 

TURNEUL ASIATIC: Ion lliescu a luat calea Extremului Orient: cap compas - Japonia
.: Data 11-Feb-2002 :: Accesări: 2489 :: Tipărețte pagina curentă :: Tipărește tot:.

Un turneu de 11 zile și peste 30000 km, prin 5 țări exotice

La mai puțin de 48 de ore de la întoarcerea din Statele Unite, președintele lliescu și-a făcut din nou bagajele, pornind-o înspre celălalt capăt al lumii: Extremul Orient. Însoțit de o delegație numeroasă, ce are în componență, pe lângă oficiali - miniștrii Geoană și Nica, parlamentarii Prisăcaru și Voinea, consilierii Crețu și Miculescu - circa 30 de ziariști și peste 50 de oameni de afaceri, președintele României a decolat ieri dimineață de pe Otopeni pornind spre prima escală a unui maraton de 11 zile: Emiratele Arabe Unite. Timp de două zile, la Abu Dhabi și Dubai președintele are întâlniri și discuții bilaterale cu autoritățile din emirate și cu cercurile de oameni de afaceri. Numeroase contacte au fost rezervate și delegației de bu-sinessmani români - între care se află importanți manageri privați și "de stat".

Astăzi, în Abu Dhabi, șeful statului român se va întâlni cu șeicul Zayed Bin Sultan, iar la Camera de Comerț se vor desfășura lucrările Forumului Economic România - Emiratele Arabe Unite. În etapa următoare, mâine, în Dubai dl președinte va vizita "Dubai Internet City" și se va întâlni cu prințul moștenitor al emiratului.

Emiratele constituie, însă, doar prilejul de a reînnoi măcar amintirile - dacă nu și înțelegerile - din primul mandat prezidențial. Obiectivul central al acestei super-vizite este Japonia, unde delegația va ajunge mâine seară. în cele aproape patru zile ale sejurului, președintele și însoțitorii vor avea de făcut față unui program a cărui duritate pare să constituie o probă de rezistență pentru români.

Miercuri chiar, dl lliescu se va întâlni cu împăratul Akihito (întâlnire la care nu va fi prezent nici un alt membru al delegației române!), iar joi va avea convorbiri cu premierul Koizumi, prilej cu care se va semna și o declarație comună.

Între timp, președintele va primi șefi de mari companii - Sumitomo, Mitsubishi Heavy Industries, Marubeni, Mitsui, Tomen, Koyo Seiko - va acorda interviuri ziarelor japoneze, va participa la dineuri oficiale și va călători cu super-trenul Shinkansen până la Nagoya, unde vor fi vizitate uzinele Toyota și unde se va întâlni și cu legendarul președinte al companiei, Shoichiro Toyota. Vizita în Japonia va lua sfârșit vineri, următoarele etape, ale turneului fiind Vietnamul, Filipinele și Singapore.

Corespondență din Abu Dhabi de OCTAVIAN ANDRONIC (11 februarie 2002)

.: Înapoi la subiect Carnet de reporter