Punctul pe Y / luni 12 decembrie 2011 Nr: 3418

Indiscretia lui Marcel Opris

Daca l-as banui de simtul umorului pe dl Opris, as spune ca a facut cea mai buna gluma. Bancul anului!

Atunci cand a fost chestionat, in comisia parlamentara, de ce cere pentru STS mai multi bani de salarii, a raspuns cu o candoare antologica: pentru ca 80% din femeile care lucreaza in domeniul transmisiunilor speciale sunt fertile! Si, ca atare, te astepti oricand sa faca copii si sa iasa din dispozitiv, trebuind sa fie inlocuite de persoane aflate in stand by din punctul de vedere al gestatiei. “Asiguram perpetuarea natiei!” - a conchis domnia sa pe sub mustata, convins ca, cu acest argument, i-a dat pe spate pe parlamentari.
Iata deci, deconspirat secretul cresterii semnificative a bugetelor serviciilor secrete: acestea au devenit, intre timp, veritabile pepiniere! Aici se prepara noua generatie de cetateni responsabili, conceputa dupa principii morale avansate si educati in acelasi spirit. In aceste conditii, serviciile ar trebui sa-si dezvolte baza materiala cu crese, gradinite si scoli proprii. Iar cand va veni timpul, cu propriile institutii de invatamant superior.

Mai secretoase, SRI-ul si SIE nu au dat in vileag acest demers. Sunt sigur insa ca si domnii Maior si Ungureanu urmaresc cu atentie acest obiectiv, iar Finantele ar trebui sa fie incantate ca in acest fel se preiau obligatii si cheltuieli de la sectorul public.

Altminteri, stau si ma intreb, de ce cresc intr-una bugetele serviciilor noastre secrete? Unde se duc banii contribuabililor, intr-o tara ai carei cei mai mari dusmani sunt saracia si incompetenta conducatorilor. Ori nici una, nici cealalta, nu figureaza printre amenintarile la adresa securitatii nationale prevazute in fisa postului celor trei institutii. Scaderea demografica, insa, poate sa fi fost introdusa, cu discretia necesara - calcata insa imprudent de mustaciosul director al STS-ului…