Punctul pe Y / Monday 05 December 2011 Nr: 3413

Ziua Nationala a UNPR

Daca momentul sarbatoririi Zilei Nationale nu s-a deosebit prea mult de cele din ultimii doi ani, huiduielile si protestele facandu-se auzite si la Alba Iulia, unde a participat premierul, si la Bucuresti, unde a fost prezent presedintele, ceva anume si-a pus o amprenta speciala asupra zilei de 1 Decembrie: debutul in forta al campaniei electorale.

Nu din partea PDL - care deocamdata isi linge ranile provocate de acuzatiile de coruptie la adresa oamenilor sai din posturi-cheie ale administratiei - si nici din partea USL - prea ocupat cu diminuarea pierderilor colaterale de pe urma excluderii lui Geoana.

Campania a fost declansata de UNPR, care prin ministrul Oprea a confiscat, practic, festivitatile centrale de la Bucuresti, si prin primarul Ontanu, care a organizat o manifestare paralela in Sectorul 2.

Oprea profita din toate puterile de pe urma functiei pe care o detine, transformand Ministerul Apararii intr-o oficina de partid si implicandu-l, practic, in toate actiunile menite sa dea un profil mai clar formatiunii pe care a inventat-o la plecarea din PSD, pentru a sustine PDL-ul la Putere. Nu doar faptul ca festivitatea de la Arcul de Triumf a fost una exclusiv militara, dar si acela ca asistenta civila a fost, practic, compusa, din militari disciplinati, in civil, adusi cu tot cu familiile la fata locului.

In tandem cu Oprea, Ontanu - general si el, nu se stie din ce arma - a transformat sectorul intr-un laborator in care experimenteaza pe oameni implantarea unei doctrine fara cap si fara coada. Cu defilarea paralela si cu mesele ostasesti - cu tuica si ciorba de fasole - el spera sa transeze inainte de termen soarta viitorului scrutin, printr-o campanie in care pune la bataie resursele bugetului local in folos personal. Si o face fara ca cineva sa ia in considerare acest abuz, adversarii politici fiind prea ocupati cu problemele acute din interiorul propriilor lor formatiuni.

Ziua de 1 Decembrie 2011 a fost o Zi Nationala a Uniunii pentru Progresul Romaniei. Dar mai ales pentru progresul catorva profitori si al celor care se servesc de ei.