27. Tema emisiunii: "Demisiile lui Anton Vătășescu"


Invitat: Anton VĂTĂȘESCU
( 11 aprilie 1998)


O. Andronic: Bună-ziua, stimați telespectatori. înainte de a intra în tema propriu-zisă a acestei ediții, am să fac o precizare de ordin terminologic. Sunteți bombardați de o serie de termeni specifici tranziției, între care, la loc de frunte stă demisia. Zilnic, "n" persoane din Administrația publică îți dau demisia, amenință cu darea demisiei, revin asupra ei, reușesc să ne amețească de foarte multe ori, dar ceea ce înseamnă cu adevărat termenul de "demisie", permiteți-mi să încerc să vă spun chiar acum. Micul dicționar de neologisme spune că termenul se situează între "a demina" și "a demistifica". O poziție foarte interesantă și se spune așa: substantiv feminin, renunțare (scrisă) la o funcție, la o demnitate. Deci, ca să însemne cu adevărat, trebuie să fie scrisă.

Reportaj: Drept teoretic al tuturor oamenilor muncii înainte de '89, demisia căpătase conotații ce nu mai aveau nici o legătură cu dreptul. Puteai fi oricând demis de statul atotputernic și, de regulă, acesta era doar preludiul unor alte măsuri de mai mică sau mai mare gravitate. Dar, demisia rămânea un gest singular de frondă, ale cărui urmări puteau fi și erau dintre cele mai neplăcute. După '89, demisia a fost unul dintre acele drepturi câștigate, asupra căruia ne-am exersat în exces și într-o paletă de atitudini ce a mers de la fanfaronadă până la șantaj. Pentru oamenii politici, demisiile au constituit mijlocul cel mai eficient de a atrage atenția asupra lor, când alte metode eșuau, materializarea lor fiind pe cât de rară, pe atât de întâmplătoare și de puțin legată de fondul problemelor. In acest cadru, situația domnului Vătășescu este una particulară. Domnia sa și-a înscris recent, la activ, cea de a treia demisie dintr-o funcție publică -aceea din calitatea de viceprimar al Capitalei. A fost precedată în 1991 de o și o mai spectaculoasă demisie din funcția de viceprim-ministru al Guvernului Roman, iar șirul a început înainte de '89 când a avut îndrăzneala să demisioneze din postul de director general al IPRS. Toate aceste trei demisii au un numitor comun: rațiunile de ordin moral, ținând de incompatibilitățile intervenite într-un anumit moment, între om și funcție. Și o caracteristică: au fost categorice și efective, dar, în același timp ele au ridicat și un semn de întrebare legat de capacitatea domniei sale de a înfrunta realitatea. Unde se află cumpăna cea dreaptă, nu ne poate arăta decât o atentă și minuțioasă disecția a conjuncturilor ce au generat astfel de reacții extreme.

O. Andronic: Stimați telespectatori, dl Anton Vătășescu, până joi încă vice-primar al Capitalei, se află în studio și îi mulțumesc pentru că a răspuns invitației noastre. Inainte de a derula discuția, am să fac, ca de obicei, o scurtă prezentare. S-a născut în 27 iulie 1939; zodia Leului. A absolvit Facultatea de Electronică în 1961. înainte de 1989, director tehnic și director general la I.P.R.S. Băneasa. Din decembrie 1989 până în martie 1990, ministru al Industriei electronice și electrotehnice; din martie 1990 până în aprilie 1991, vice-prim-ministru al Guvernului, unde răspundea de comerț, industrie, comunicații. In aprilie 1991 și-a dat cea de a doua demisie. Trei luni a stat în șomaj, iar apoi din iunie 1991 până în iunie 1994 a fost ambasador la Paris. Din ianuarie 1994 până în mai 1996 a lucrat ca director la o firmă privată. S-a angajat în bătălia electorală pentru funcția de primar general în 1996 și a devenit vice-primar. Din iunie 1996 până în aprilie 1998 vice-primar al Capitalei. S-o luăm pe firul lucrurilor. De ce v-ați dat demisia de la IPRS Băneasa? Era o întreprindere bine văzută, se poposea des pe acolo în vizite oficiale, era în vizorul puterii.

A. Vătășescu: Și eu am ajuns în vizorul oamenilor puternici și îmi era din ce în ce mai greu să rezist la presiunile la care eram supus. Constrângerile economice ale anilor '80 aș dori, poate, să le uităm. Totuși, e greu de imaginat acele planuri care trebuiau să crească continuu, cu resurse materiale care scădeau, cu obligația de a plăti oamenii fără a putea să lucrezi, toată situația se degradase foarte mult. Demisia nu am dat-o de frică, ci am avut o intervenție politică foarte importantă la un foarte înalt nivel, la o plenară pe Municipiul București în care am îndrăznit să spun lucrurilor pe nume. După aceea, nu am mai fost lăsat să particip la ședințe, am fost considerat un director bun, dar care nu știe să vorbească. Un fel de dușman al nostru, de care avem nevoie și îl folosim.

O. Andronic: V-ați considerat, până la episodul ăsta, un nomenclaturist și un disident, după aceea?

A. Vătășescu: Nu am avut nici o funcție politică importantă și nu m-am considerat niciodată, nici disident, nici revoluționar. Am fost un om absolut normal. Deci nu pot să spun că am fost disident. La acea faimoasă plenară, eu am ridicat numai probleme economice, care blocau.

O. Andronic: Cum v-ați pomenit în primul guvern Roman?

Anton Vătășescu: Acest lucru îl datorez domnului profesor Drăgănescu cu care am lucrat. Când am venit pentru prima dată la Guvern, am intrat în cabinetul care și astăzi îi aparține primului-ministru și, de atunci, am lucrat bine împreună cu dl Roman.

O. Andronic: Dar ați lucrat numai până în aprilie 1991. Ce s-a întâmplat atunci?

Anton Vătășescu: După alegerile din mai 1990, clasa politică în formare a fost cuprinsă de o mare euforie. Procentele erau impresionante, iar eu care aveam toate datele, toate hârtiile în birou mi-am dat seama că vor urma momente extraordinar de grele și că se va trece cu tăvălugul peste noi. Ca urmare, am explicat aceste lucruri domnului Petre Roman. Dar, dânsul fiind mai tânăr decât mine, era mai optimist. Am acceptat numai până când va găsi pe cineva care să mă înlocuiască pentru că trebuia format rapid Guvernul. Atunci am acceptat funcția de ministru de stat. In legătură cu intențiile mele, eu l-am informat pe dl Petre Roman că mă gândesc să mă retrag pentru că planul nostru este foarte ambițios și am sesizat că eram lipsiți complet de orice fel de sprijin. Președintele nu mai ne sprijinea, Parlamentul nu mai era de acord cu noi, legile erau tergiversate. Apoi, a început marea problemă a prețurilor care trebuiau liberalizate. Au fost mai multe tendințe. Unii au considerat că se merge prea încet, alții prea repede. Ca urmare, la a doua liberalizare a prețurilor din aprilie, clasa politică s-a cam speriat. Atunci, la acea ședință a participat și dl președinte Iliescu care a luat o hotărâre care spunea că noi o să încercăm să controlăm. Erau vreo opt milioane de prețuri. Nu mai puteam controla nimic. Atunci am informat, în plină ședință de Guvern că eu mă consider demisionat. Mi s-a asociat imediat dl Zissu - un foarte bun ministru pe care l-am avut. S-a alăturat și dl Stolojan care era de aceeași părere. Dl Stolojan a spus că mergem prea repede. Am mai lucrat la Guvern până când am plecat ambasador la Paris.

O. Andronic: Ce ați lăsat în urmă la Guvern? Ce realizare și ce nerealizare?

Anton Vătășescu: Sunt o serie întreagă de realizări. Sunt foarte multe legi. Am participat cu colegii la vreo 150 de legi care au fost lansate. Unele din ele le mai folosim și acum. Nu puteam să avem experiență în toate domeniile. De exemplu, Legea 18 a pornit într-un fel de la noi, dar a ieșit altfel din Parlament. Dar mai era un pachet de patru legi. Apoi, am transformat toate întreprinderile în societăți comerciale. Au fost vreo șase mii. A fost o perioadă pasionantă din viața mea. Am crezut că totul depinde de noi. Cu timpul mi-am revizuit părerile.

O. Andronic: Intr-un interviu luat în vremea aceea ați abordat, cu foarte multă hotărâre, sectorul minier. Ați lansat atunci un punct de vedere șocant: că este un sector care produce puțin și cheltuiește sume enorme. Ce s-a întâmplat, în continuare, v-a confirmat opinia și previziunile?

Anton Vătășescu: Intru-totul. Aveam o situație destul de completă a pierderilor din sectorul minier. Pot să vă spun că în octombrie 1990 am prezentat un material la care am lucrat trei luni. Pot să vă spun care este situația economică a țării și ce trebuie dezvoltat. Acesta l-am prezentat în fața Camerelor reunite ale Parlamentului. Au fost 27 de luări de cuvânt din diferite partide. Toți au apreciat acest material și au spus că este prima lucrare fundamentală și corectă în legătură cu situația economică a României. Din acel material reieșea că, în primul an după Revoluție, există o pagubă în sectorul minier de un miliard trei sute de milioane de dolari prin nelucru. Asta era suma pe care am fost acuzați că am cheltuit-o după Revoluție.

O. Andronic: Joia trecută ați participat la ultima ședință în calitatea dvs. de vice-primar. Ce v-a făcut să divorțați de această instituție pentru care v-ați bătut și pentru care zece la sută dintre alegătorii Capitalei v-au acordat credit.

Anton Vătășescu: In primul rând, pentru cei zece la sută dintre cei care mi-au acordat credit, eu am muncit cât am putut și serios doi ani. Și rămân, în continuare, consilier. Poate de pe băncile Consiliului General voi putea face mai mult decât de pe cele ale Executivului. Legea este atât de incompletă, încât ești nevoit să te gândești luni de zile să găsești o soluție și, pe urmă ... Revenind la demisie a fost una dintre cele mai complicate probleme ale campaniei mele electorale, având în vedere experiența mea în a demisiona. Eu nu am putut să promit cetățenilor demisia mea, așa cum au facut-o unii dintre contracandidații mei. Deci, nu poți să pornești la o acțiune cu ideea demisiei. Este greșit! "Dacă nu am să reușesc, am să demisionez!" Ăsta este un element de slăbiciune pe care nu-1 accept. In al doilea rând, demisia recunoaște, undeva, o neîndeplinire a propriului program. Deci este o înfrângere. Ce mi-am propus să fac și nu am reușit poate încearcă altcineva, cu alte mijloace. Iar joi a fost tot o problemă de demisie. La punctul 1 trebuia analizată situația creată în București, după demisia domnului Victor Ciorbea, după anunțarea verbală la televiziuni. Există și un document scris. Am bâjbâit în această demisie. Prima dată am cerut transferul, tocmai pentru a nu transforma asta într-o luptă politică. Am solicitat transferul. După care am văzut că legea nu permite. Procedura e destul de complicată după lege. Se face o notă către Consiliul General în care informezi, se ia act, apoi se declară vacant postul. Deci, noi am avut în ședința de joi problema demisiei domnului Victor Ciorbea care a fost amplu analizată: că dacă e înscris sau nu. Cuvântarea dumnealui de la televizor, în care și-a dat demisia, adresată domnului președinte și în care spunea că renunță și la funcția de la Primărie, a fost înregistrată la Consiliul General al Primăriei. Sigur că la dl Ciorbea are un conținut foarte lung, nu ca la mine de cinci rânduri. Iar s-a creat o confuzie pentru că din 1996 trăim într-o confuzie, cu suspendarea aceasta. In mod automat, când și-a dat demisia din funcția de prim-ministru se anulează suspendarea: deci, dânsul era primar-general. Atunci pun întrebarea: între 30 martie și astăzi tot ce a semnat dl Lis este sau nu legal, pentru că este numai interimar? Deci, dl Ciorbea nu mai era nimic. Pentru acest punct a început o discuție furtunoasă în sală pentru că dl Lis a primit indicații de la partid ca să nu discutăm punctul 1 - să-1 amânăm. Probabil că se spera să-1 convingă pe dl Ciorbea să nu renunțe. Părerea mea este că a facut-o într-un moment de slăbiciune sufletească, de supărare. El totuși a primit încrederea a peste 700.000 de bucureșteni. Dacă e bun sau nu, asta e o altă problemă. Dar el nu putea să-și dezamăgească alegătorii care sperau în el. Consiliul nu a fost de acord cu insistențele domnului Lis. Insă s-a luat act de demisie. Teoretic, dl Ciorbea nu mai este primar, iar dl Lis este corect interimar.

O. Andronic: Prin prisma acelei ordonanțe de urgență, dl Ciorbea mai era încă primar?

Anton Vătășescu: Da, era suspendat. Ăsta este marele păcat. Erau puncte foarte bune în această Ordonanță. Revenind, noi avem un primar general interimar. Bineînțeles, că legea permite ca Prefectura, dacă găsește niște argumente, să atace această hotărâre, există posibilitatea să o mai lungim câteva luni bune cu judecata.

O. Andronic: Și în acest timp ce se va întâmpla?

Anton Vătășescu: Ca orice situație provizorie nimic nu este bun. Dl Lis nu a fost ales cu vot general, una este să ai un vot al populației și alta să numești pe unul dintre consilieri.

O. Andronic: Demisia dvs. ar putea fi interpretată și ca o dezaprobare a tipului de relație pe care o aveați cu primarul interimar Lis, cu care ați lucrat aproape un an. L-am rugat chiar pe dl Viorel Lis să se refere, într-o intervenție, la această colaborare.

Viorel Lis: Noi ne-am înțeles foarte bine. Am colaborat destul de bine, dânsul a avut din partea mea delegație de competență să conducă Departamentul Economic. Nu am făcut nimic fără știrea dânsului. A avut la dispoziție timp să hotărască. Pot să spun că am avut încredere mare în dânsul. In rest, nu am fost nici prieten, nici dușman. Am avut o relație de colaborare. In ceea ce privește, motivele. Acum, părerea mea este că dânsul ar fi dorit să conducă. Atâta timp cât nu ești conducătorul nr. 1 al unei întreprinderi, salariații nu-1 ascultă atât de mult. Atunci, mai erau niște probleme cu subalternii care nu prea ascultau de dânsul, mai mult de mine. A fost această neplăcere din partea dânsului. Apoi, au fost unele probleme cu consilierii când s-a discutat aprobarea unor contracte de asociere. A fost o mică neînțelere, un mic conflict care 1-a măcinat foarte mult pe dl Vătășescu și care 1-a făcut să nu mai vină la câteva ședințe. In ce privește incompetența, aceasta era la Departamentul Economic care, pe vremea când 1-a condus dumnealui, era destul de slăbuț, în sensul că nu aveau angajați destul de mulți pentru că plecaseră. In ce privește incompetența, eu spun că dacă ești bine pregătit, poți să lucrezi și cu oameni mai puțin pregătiți.

O. Andronic: Regretați plecarea domnului Vătășescu sau vă lasă indiferent?

Viorel Lis: Intr-un fel regret pentru că începuse să întocmească contracte extraordinar de bune. Cum ar fi cel cu LUXTEN-ul pentru iluminatul Bucureștiului, față de cel cu salubrizarea care nu este la fel de bun, dar, în același timp eram sigur că cineva se ocupă bine de acel departament.

O. Andronic: Domnule Vătășescu, după cum vedeți, dl Lis a fost destul de elegant în intervenția domniei sale. Ați vrea să- reproșați ceva?

Anton Vătășescu: Dl Lis este un om corect și onest. Este un bun coleg. Am avut două perioade la Primărie. Prima cu dl Ciorbea în care toate treburile erau blocate. Nu avea încredere nici în ceilalți viceprimari. A fost foarte marcat de primul val de oameni după alegeri. A dat foarte mulți afară și competenți și incompetenți și a ocupat locurile cu obligațiile partidului. Sunt lucruri pe care le înțeleg, peste tot se întâmplă asta, dar nu poate fi ignorată complet competența. A doua parte cu dl Lis a fost foarte bine. S-a lucrat foarte eficient, fără pierdere de vreme. Și dânsul este condiționat de sus în problema oamenilor. Aș dori să fie ales și să numească, așa cum spunea, oameni competenți. Nu a existat nici un algoritm la Primărie. Ca urmare, nu s-a angajat nici un om din P.D. Eu am fost singurul. Revenind, îi doresc domnului Lis să câștige alegerile. Protocolul cu dl Ciorbea s-a petrecut într-o după-amiază. Am prevăzut câțiva viceprimari la sectoare și vice-primarul de la București. Dânsul a pus condiția ca acela să fiu eu. Nu s-a putut respecta acel protocol la sectoare. Partidul Democrat a fost puțin necăjit, însă eu sunt mai generos. Am înțeles că nu s-a putut respecta. Pe urmă, s-a înțeles, prin algoritm, că absolut toți directorii din toate departamentele trebuie să fie țărăniști. Am angajat un singur om, care a stat două luni, fără să i se semneze angajarea. A plecat pentru că nu a mai putut să suporte atmosfera. Când a plecat a spus că se duce să se înscrie în P.D. Deci, Departamentul Economic a avut patru directori până acum. Acum, a plecat și al patrulea. Primăria a fost primul loc unde s-au putut plăti niște obligații de partid. Ăsta a fost fenomenul. O direcție importantă: contracte, licitații. Păi, am avut trei până acum șefi. Direcția Patrimoniu și capitalului social. Este o problemă extraordinară. Habar nu avem despre acest patrimoniu. Ar trebui să fie totul pe calculator, evaluat, la zi. Am încercat, dar nu am avut cu cine. Pentru 2 500 de miliarde, vă imaginați ce facturi trebuie să semnezi, eu nu am director financiar. Toate contractele le discutam cu două asistente, după care le dădeam la semnat subordonaților mei. Dar trebuia invers. Ei trebuiau să le negocieze. Poate părea bizar că le discutam eu, dar nu avea cine. Am constatat că unii din cei pe care i-am găsit acolo erau foarte competenți. Deci, făceau munca și de plăcere, nu numai banii sunt singurul argument.

O. Andronic: Dl Lis se referea la două contracte. Unul reușit, unul nereușit. Cel legat de curățenie....

Anton Vătășescu: Vă rog nu mă legați de acest contract. Nu am nici o legătură. Acest contract s-a făcut într-o grabă extraordinară, înaintea alegerilor legislative. Am fost chemat la o masă, cu nemți, ni s-au pus niște hârtii în față cum că vor mătura nemții Bucureștiul. Veneau alegerile și trebuia să se spună: uite ce am făcut. Eu cred că nu am mai văzut un contract atât de prost. Eu nu l-am semnat. S-a făcut o societate în mare viteză cu un patrimoniu foarte discutat. S-au făcut două controale de la Curtea de Conturi și acum nu știu pe unde să scot cămașa, cu toate că nu sunt implicat, dar tot eu trebuie să rezolv problema. Se utilizează terenuri, clădiri, utilaje care nu sunt cuprinse în capitalul social. Se cere de patru-cinci ori decât plăteam înainte, iar pentru asta trebuie să măresc taxele la cetățeni. Asta nu pot să o fac, fiindcă cetățenii sunt foarte nemulțumiți. Acest contract de prestări servicii are, pe lângă ambiguitățile lui, și o caracteristică deosebită. Nu are prețul prestației. De un an jumate eu solicit calculația de preț. Mi-au dat șapte variante de calculație de preț și, bineînțeles că acest contract nu se poate semna. Nemții au schimbat trei echipe de negociatori.

O. Andronic: Dar contractul cu iluminatul?

Anton Vătășescu: Ii sunt recunoscător domnului Lis pentru că m-a lăsat să-1 negociez pentru că pornise foarte prost. Cu un caiet de sarcini de două pagini. Am făcut o licitație internațională. Am discutat la sânge prețul pe capitole. Sper ca, în patru ani, acest oraș să arate ca o capitală europeană. Ei au obligația ca anual să prezinte investițiile pe care le fac. Finalmente acest contract va costa niște bani, dar va fi lumină.

O. Andronic: Una din problemele cele mai spinoase care nu își găsește rezolvarea este cea a spațiilor comerciale care aparțin Primăriei. In două-trei rânduri, comercianții și-au pus mari speranțe în echipele de la Primărie. Am solicitat o intervenție pe această temă unuia dintre membrii Asociației Chiriașilor din spațiile comerciale, dl Alin Burcea. V-aș ruga să-1 urmărim.
Alin Burcea: Cu dl Vătășescu am colaborat foarte bine și, ca în orice colaborare apar momente când te mai cerți, te mai împaci. Dar, spiritul a fost constructiv și, după părerea mea, a fost singurul dintre liderii de la Primărie cu care am putut avea un dialog. In sensul că a înțeles problema, a făcut liste cu cei care au depus cereri, a discutat cu foarte mulți. împreună am elaborat propuneri pentru normele de vânzare. Degeaba dl Vătășescu a făcut aceste propuneri pentru că au trecut opt luni de când Guvernul nu a dat normele. Aproape 60 de membrii ai Asociației a dat în judecată Guvernul. Dacă nu vor da aceste norme, în continuare, vom da în judecată Guvernul. La un moment dat, te cam saturi să bați apa în piuă.

O. Andronic: Este evident un călcâi al lui Arhile. Deci nici PSM-ul, nici Coaliția nu au reușit să rezolve aceste probleme, care fac, ca importante sume de bani, în loc să meargă la bugetul Primăriei, se consumă pe tot felul de societăți care iau chirii unul de la altul și-i obligă pe acești oameni să crească prețurile și să le ducă dincolo de suportabil.

Anton Vătășescu: Dl Alin Burcea are perfectă dreptate. Este unul din motivele principale ale demisiei. De aceea, imediat ce am venit la Primărie am făcut un regulament pentru vânzarea spațiilor ca să evităm negocierile. Am avut sute de audiențe și am înțeles foarte bine problema spațiilor comerciale. Acest Regulament s-a blocat la Prefectură. L-am scos în ianuarie 1996. Am mers pe ideea de a elimina intermediarii și pentru asta am făcut o propunere la Guvern. Dar banii intrau într-un cont fără dobândă și trebuia să-i folosesc peste cinci ani la locuințe sociale. Mai bine dădeam pe gratis. Și am propus ca banii să fie destinați proiectelor sociale pentru care nu am finanțare și contul să fie purtător de dobândă. In luna august s-a reluat hotărârea Guvernului Văcăroiu și acum se pot vinde. In luna septembrie a apărut vechea hotărâre cu "se pot". Deci nu am avansat deloc, a trecut un an și nu s-a făcut nimic. Informându-mă continuu, am înțeles că s-a retras această hotărâre. In alte orașe s-au vândut. Nu s-a scris nicăieri că s-a retras. Ceea ce m-a speriat în ultima hotărâre spunea că va da Guvernul o metodologie. Era imposibil că va da. Eu puteam să dau pentru că analizasem zeci și sute de cazuri. Sunt rețele de magazine. A doua zi, nici nu știu de unde am avut atâta energie să mă bat pentru problema asta, am scris o nouă hotărâre. Suntem în luna aprilie și nu s-a mai întâmplat nimic.

O. Andronic: S-a vândut vreun spațiu în București?

Anton Vătășescu: Nu s-a vândut nimic în acești opt ani. Partea proastă este că dânșii nu au înțeles bine. O altă problemă pe care nu am putut să o rezolv este eliminarea intermediarilor. Până când vindem, să-1 iau pe cel care lucrează efectiv să se asocieze cu Primăria. De exemplu, în Berceni erau niște doamne care plăteau 35 de milioane, iar la Primărie venea un milion. I-am calculat 15 milioane am întrebat dacă nu vor să se asocieze cu Primăria. Am făcut o hotărâre generală în care am pus profilul de activitate, un fel de chirie pe profil de activitate. Am vrut să încurajăm producția, serviciile și, de asemenea, prețul în funcție de zone. Atunci nu era loc de negociere. Dacă aplicam această hotărâre, cei care dețin spațiile ar fi fost mulțumiți că plătesc mai puțin, iar noi câștigam, în plus, 25 de milioane pe an.

O. Andronic: Timpul emisiunii noastre s-a scurs. Dvs. cum vă considerați acum, în momentul în care plecați de la Primărie? Un învins, un resemnat?

Anton Vătășescu: Nu mă consider nici una, nici alta. Consider că ăsta a fost timpul pe care pot să-1 aloc acestei probleme. Viața noastră este limitată. Dacă nu găsești înțelegere în jur, nu merită să insiști. O să vină altcineva, o să ia problemele de la capăt. Dacă nu le vom vinde noi, le vor vinde ceilalți care vin după noi. Consider că există o disproporție foarte mare între ceea ce mi-am propus să fac și ceea ce am reușit să realizez. Mai este un element foarte important. Au venit foarte mulți șefi din primărie și mi-au spus: știți că și la mine în departament este la fel. Asta este o surpriză pentru dl Lis. Intre responsabilitatea pe care o ai și sprijinul pe care îl simți în spate este o mare diferență.

O. Andronic: O ultimă întrebare: de unde vă veți da următoarea demisie?

Anton Vătășescu: De la propria mea societate îmi va fi greu să-mi dau demisia pentru că intenționez să lucrez singur.

O. Andronic: Vă mulțumesc foarte mult pentru invitația la această emisiune. Sper că ea a evidențiat câteva lucruri din acest mecanism complex care este Primăria Capitalei.



2007 ©  Ziarul personal
https://zp.ro/